Der er muligt at bestille klubtrøjer indtil onsdag d. 29 november

En sport, der giver børnene et boost på både motorik og koncentration

Dan Laursen har mere end tyve års erfaring som skytte, og hver onsdag aften kan du møde ham som instruktør i Ousted Tåning Skytteforening. Gang på gang oplever han, hvordan børnene blomstrer og selvtilliden vokser, når de får succes på skydebanen.

Dan Laursen

Dan Laursen har flere kasketter på, når han træder ind ad døren i Ousted Tåning Skytteforening. Det er dog allermest børnene, hans hjerte banker for:

”Vi er en flok helt fantastiske kollegaer i skytteforeningen, og alle gør en kæmpe indsats. Vi er alle uddannet som skydeledere og har derfor forstand på sikkerhed og våben. Desuden har vi alle sammen de attester, der skal til, for at vi må undervise børn. Og det er netop børnene, jeg holder allermest af at undervise. Både de børn, der har udfordringer med i bagagen og alle de andre børn, der finder vej til skytteforeningen. Her nyder jeg godt af mine tyve års erfaring som skytte sammenholdt med, at jeg har læst meget om emnet”, fortæller Dan Laursen, der også stadig selv er aktiv skytte på banen og med til de allerfleste stævner og konkurrencer.

Kemien er vigtig
Ifølge Dan er den gode kemi på skydebanen afgørende, og det er den, der fører noget godt med sig, når man går til skydning:

”Det er ofte en rejse med børnene, og det er den rejse, der driver værket. Når et barn kommer ned i skytteforeningen første gang, arbejder vi os stille og roligt frem på barnets præmisser, og som regel bliver jeg hurtigt gode venner med børnene.  Det fører så det med sig, at de sjældent vil have andre instruktører end mig”, forklarer Dan Laursen med et smil.

Motorikken og koncentrationen får et boost
Dan mærker både på sig selv og børnene, at motorikken og koncentrationen bliver styrket og vedligeholdt igennem skydesporten:

”Jeg havde for nylig en teenagepige, som var meget lidt åben over nye ting. Efter nogle ugers skydetræning ændrede det sig. Hun begyndte langsomt at åbne sig op og regne ting ud selv – og ikke mindst fik hun evnen til selv at komme til forskellige konklusioner i livet. Alt sammen fordi hun fik trænet sin evne til at fokusere, koncentrere sig samt trænet både fin- og grovmotorikken”, forklarer Dan.

”Og det er ikke anderledes med mig selv. Jeg har arbejdet i 42 år som lastbilchauffør, og gennem skydetræningen er det blevet meget lettere for mig at håndtere et vogntog baglæns. Det lyder måske skørt, men det handler simpelthen om min evne til at koncentrere mig, og den bliver trænet og holdt ved lige i skydeklubben,” siger Dan.

Bisley Cup i England
Dan Laursen er i dag 64 år, og begge hans børn gik til skydning, da de var børn:

”Mine børn er voksne i dag, men de var begge aktive her i skytteforeningen, da de var yngre. Og de deltog i rigtig mange konkurrencer i hele Danmark. Til sidst lykkedes det dem begge at vinde Store Skydedag, som er en landsdækkende konkurrence og få en gratis tur til Bisley Cup i England, hvor de også fik mulighed for at se London. De deltog som landshold med syv-otte andre danske børn og det var en oplevelse for livet”, husker Dan og slutter:

”Det bedste ved at være instruktør i skytteforeningen er, når børnene oplever, at de kan noget – det er simpelthen fantastisk.”